nedeľa 29. marca 2015

Masala chai torta - korpus

Pôvodne som chcela napísať "koláč", ale to by som dehonestovala pôvodný recept Masala Chai torty na obyčajný koláč. Nezopakovala som detailne recept - nepoužila som krém a rovnako chýba záverečná dekorácia. Ja som však chcela hlavne vyskúšať recept na korpus, ktorý som najprv videla pripravovať v telke a potom som si ho vyhľadala. Ušetrím vám čas a ponúkam vám recept. Foto originálu je TU (to je tá maľovaná torta v pozadí). Neviem síce, či by sa to pani Fione Cairns páčilo, ale ja som rovnako prvýkrát vyskúšala aj pripraviť Lemon curd. A celkom mi to takto chutilo. Nepodarilo sa mi však zohnať celý kardamom, iba mletý (teraz obchody ponúkajú väčšinou iba kadejaké koreniace zmesy, ale čisté korenie aby človek hľadal ...)




Masala Chai Cake


For the Tea:
350ml whole milk (plnotučné mlieko)
8 cardamom pods (tobolky kardamomu)
3 peppercorns (zrnká čierneho korenia)
½ cinnamon stick (paličky škorice)
2 or 3 slices root ginger, chopped (plátky zázvoru nasekané)
2 every day strong tea bags (sáčky čaju - použila som čierny)

For the Cake:

170g unsalted butter (nesolené maslo)
20 green cardamom pods (tobolky kardamomu)
230g Golden Syrup
230g dark muscavado sugar (hnedý cukor)
280g Self Raising Flour (samokypriaca múka)
2tsp ground ginger (čajové lyžičky strúhaného zázvoru)
1 tsp ground cinnamon (čajová lyžička mletej škorice)
Pinch salt (štipka soli)
2 eggs, lightly beaten (vajíčka rozšľahané vidličkou)






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára